Kaj ponujamo?

V središču mesta smo odprli trgovino s pravo hrano. Ker je dobra in zdrava obenem, pridelana in predelana ekološko. Našli boste zdrave in okusne izdelke, pa tudi dober nasvet in lepo besedo ter recepte in namige za nova prehranska raziskovanja. Spoznali boste pripomočke, ki bodo postali vaša desna roka pri pripravi jedi, ki nahranijo telo, dušo in duha. S pravo hrano boste lahko tudi obdarili svoje najbližje, z njo izvirno razveselili ljudi, za katere vam ni vseeno.

disavnice

Lokalni izdelki

Z veseljem ponudimo čimveč lokalnih, slovenskih izdelkov ekološke pridelave. Podpiramo lokalni razvoj in sodelujemo z dobavitelji iz naše regije ter cele Slovenije - Društvo Samooskrba Kobarid, Domačija Suše, Eko-socialna kmetija Korenika,
BIT Planota, Eko kmetija Štrukelj, Dobrote Metka, Oštirjeva kmetija, Kikrca in številnimi drugimi. Verjamemo v poštene odnose, zato svojim dobaviteljem vedno plačamo v dogovorjenem roku.

bio-hrana

Bio hrana

Pohvalimo se lahko s širokim izborom ekološke hrane - od začimb, čajev, suhih izdelkov, kave, moke, sokov, olj, namazov, omak, vloženih izdelkov, testenin, sladkarij, prigrizkov, žit, kaš do številnih drugih pridelkov - tako domačih kot tujih ekološko certificiranih proizvajalcev. Na voljo imamo tudi izdelke za ljudi s posebnimi prehranskimi potrebami - brez soje, glutena, oreščkov, ipd.
 

vino

Vino

Eko kmetija Ipavec iz Vipavske doline nas oskrbuje z odličnim domačim vinom. Na voljo imamo hišno belo vino, ki je mešanica malvazije in sivega pinota, ter hišno rdeče, mešanico barbere in cabernet sauvignona. Vino je točeno, embalažo lahko prinesete sami ali pa jo vzamete pri nas.

kruh.png

Kruh

Vsak torek in petek pri nas diši po sveže pečenem ekološkem kruhu iz krušne peči! Za nas ga spečejo na Eko kmetiji Kravos iz Malih Žabelj, prvi ekološki kmetiji na Vipavskem. Na voljo so hlebci in žemlje, domači piškoti ter sladki kruh in buhtlji. Izbirate lahko med različnimi vrstami kruha - pšeničnim, pirinim, pirinim brez kvasa, pirinim polnozrnatim, ajdovim ter ajdovim z orehi. Ker se zelo hitro razproda, ga lahko tudi rezervirate po telefonu.

lekarna

Kozmetika & alternativna lekarna

Kakovostna nega telesa je pomembna, zato smo za vas pripravili izbor naravne, ekološko certificirane kozmetike - kreme, mila, šampone, deodorante, zobno pasto, olja ter številne druge izdelke. Dobro založena je tudi naša alternativna lekarna, kjer boste našli Bachove kapljice, spagirične pripravke Erbenobili, prehranska dopolnila Terranova, izdelke Solimè, švicarska eterična olja Farfalla…

zabojcek

Sadje & zelenjava

Pri nas lahko vsak četrtek prevzamete zeleni zabojček Eko kmetije Ipavec iz Vipavske doline. Brez vezav in naročnin si lahko vedno sami izberete vsebino - v njihovi spletni trgovini si naklikate vse kar želite, v četrtek pa vas že čaka v naši trgovini. Na voljo imajo sveže ekološke pridelke - sadje in zelenjavo, jajca, med, vložnine, vino, sok…

sveza-ponudba

Sezonska ponudba

Trudimo se, da vsak teden ponudimo nekaj novega iz sezonske ponudbe domačih pridelkov - sveže sadje in zelenjavo. Paradižnik, česen, čebula, krompir, radič, kostanj, jabolka, fige, češnje, jagode, marelice, grozdje, hruške, kaki… Večkrat poiščemo tudi kaj posebnega - bio sadike dišavnic v lončkih, svežo ekološko potico, kaviar soške postrvi… Sledite nam na facebooku, instagramu ali pa se prijavite na spletne novice.

orodje

Orodje, kuhanje, dom

Presenetil vas bo širok izbor orodja - od bakrenih pripomočkov za vrtnarjenje Osti Jarej, do različnih mlinčkov za žito. V ponudbi imamo tudi profesionalni blender Omniblend, sokovnik Hurom, kalilnike, posode za shranjevanje, keramiko, steklene izdelke, kuharske pripomočke Status in kolekcijo izdelkov Oblike narave. Našli boste tudi naravne izdelke za dom in velik izbor knjig receptov, nasvetov ter napotkov za zdravo življenje.

vrtnice.png

Izdelki z vrtnicami

Ti izdelki so naša posebnost, saj prihajamo iz mesta vrtnic! Ponosni smo na kulinarične dobrote - žele, sirup, marmelade, začimbe, čokolado, napitke, vrtnični med, cvetne lističe, rožno vodo in čajne mešanice. Med drugim boste našli še vrtnične izdelke za nego - hidrolat, rožno vodo, eterično olje damaščanske vrtnice pa tudi knjigo Sladki recepti z vrtnicami.